De meeste trends komen en gaan maar badkamertrends blijven wel even bestaan. Gelukkig maar, want een badkamer gaat met gemak 20 jaar mee. In dit artikel bespreken we de 6 beste badkamertrends die zeker het overwegen echt waard zijn!

#1 Trendy materialen voor een nieuwe uitstraling

Het gebruiken van bepaalde materialen bepaald de uitstraling van de badkamer. Voor de wastafelkraan of de badkraan wordt vaak gebruik gemaakt van roestvrijstaal of chroom. Deze materialen zorgen voor een blauwe gloed waardoor de kraan voor een koelere uitstraling zorgt. Maar heeft u een kraan van grafiet of nikkel al eens overwogen? Deze materialen zijn een goede keuze en volgens de nieuwste trends! Een nikkel kraan geeft een warme gloed door de gelige kleur van het materiaal. Daarnaast is er nog de mogelijkheid om grafiet en nikkel te laten borstelen waardoor de kraan een matte finish krijgt. Ideaal voor de tijdloze en stoere badkamer!
Bovendien kunt u qua kleur alle kanten met een kraan op:

  • Kies een zwarte kraan voor een industrieel uiterlijk;
  • Ga voor een minimalistisch en Scandinavisch uiterlijk met een witte kraan;
  • Een gouden kraan voor een hint van glamour;
  • Of zorg voor een echte eyecatcher in de keuken met een gekleurde kraan.

#2 Kleur tussen de tegels

Maak uw tegelwand een blikvanger en geef de voegen van uw tegels een kleur! Ooit een blauw, rood of groen voegmiddel overwogen? Een gekleurde voeg geeft uw badkamer een nieuwe uitstraling.
Bent u opzoek naar een specialist die uw voegen een nieuwe kleur kan geven? Of overweegt u misschien wel een hele badkamerrenovatie? Vind een badkamerspecialist bij u in de buurt op vanpoucke.be.

#3 Retro badkamer

Retro heeft een oude look maar het gaat vaak wel over nieuwe items. Creëer je eigen retro badkamer door het gebruik van authentieke elementen, materialen uit de jaren 50, een houten vloer en schaf een hemelbad aan! Eigenlijk kan je alle kanten uit met deze trend en dat is ook meteen het leukste. Geef je hele eigen draai aan deze stijl! U kunt ook kiezen om voor de vintage badkamer te gaan door wel te gaan voor oudere items en dit te verwerken in uw droom badkamer.

#4 De groene badkamer

Zowel denkend aan het milieu als de kleur groen in uw badkamer toepassen. Om een steentje aan het milieu bij te dragen kunt u denken aan de aanschaf van vele milieuvriendelijke oplossingen:

  • Een waterbesparende douchekop. Bij een waterbesparende douchekop wordt onder druk water met lucht vermengd. U voelt nog steeds dezelfde straal, maar gebruikt een stuk minder water. Een gewone douchekop verbruikt wel 20 liter water per minuut, een waterbesparende kop ongeveer 6 liter per minuut! Dit maakt het niet alleen beter voor het milieu maar ook voor uw portemonnee.
  • Grijswatersysteem. Een grijswatersysteem vangt water op dat u bijvoorbeeld door de gootsteen, wasmachine en douche laat lopen. Het systeem vangt dit water op en gebruikt dit vervolgens om uw toilet door te spoelen. Wist u dat we dagelijks ongeveer 35 liter schoon drinkwater gebruiken om het toilet door te spoelen? Bedenkt u zich eens dat het in andere delen van de wereld ondenkbaar is hiervoor schoon drinkwater te gebruiken.
  • Thermostaatkraan. Herkend u het dat u er ’s ochtends al 5 minuten over doet om de juiste temperatuur te vinden voor het douchen? Overweeg dan eens de aanschaf van een thermostaatkraan. Deze kraan mengt de juiste hoeveelheid koud en warm water al waardoor je de temperatuur met slechts 1 knop hoeft aan te passen.

#5 Oase van rust

Uw badkamer is een plek om even lekker terug te kunnen trekken en uzelf te verwennen. Maak van uw badkamer dan ook een oase van rust en creëer thuis een echt spa gevoel. Ga voor lichte kleuren, luxe handdoeken die een echt hotel gevoel geven en denk er eens over na om planten in uw badkamer neer te zetten! Er zijn genoeg planten die het heerlijk vertoeven vinden in de vochtige omgeving van een badkamer. Denk aan een drakenplant, graslelie, een Aloë Vera of een orchidee.

#6 Slimme gadgets

Maak van uw badkamer niet alleen een milieuvriendelijkere omgeving maar ook een slimmere. En stiekem leukere. Ga voor een digitale kraan die u de exacte temperatuur weergeeft. Een ingebouwd handsfree zeepsysteem die de juiste hoeveelheid zeep afgeeft. Een douchekop met ingebouwde speaker. Of wat dacht u van een douchetimer die u bewust maakt van hoelang u aan het douchen bent?