energiebesparende verf ThermoshieldHet klinkt als een ideale oplossing, energiebesparende verf. Maar hoe werkt het eigenlijk? Allereerst het bedrijf zelf. Thermoshield is op dit moment het enige bedrijf dat energiebesparende verf levert. Het idee van een energiebesparende verf komt uit de jaren ’70 en is afgeleid van de hitteschilden die werden gebruikt op ruimteveren. Vanaf 2002 wordt de verf onder de naam Thermoshield aangeboden en is de afgelopen jaren in populariteit sterk toegenomen.

Hoe werkt thermoshield?

De specifieke werking van de energiebesparende verf van Thermoshield beschrijven is een behoorlijk technisch verhaal maar waar het op neer komt is dat de verf een laag op de muur of het plafond aanbrengt die is voor zien van microscopisch kleine keramische bolletjes die zorgen dat de warmte in een ruimte veel beter verdeeld wordt. In deze bolletjes wordt de warmte namelijk vastgehouden en daardoor blijft uw huis veel warmer dan bij traditionele verf. U kunt de Thermoshield energiebesparende verf daarbij gebruiken voor zowel binnenmuren als buitenmuren en de veelzijdige toepasbaarheid van de verf maakt het een ideale manier om uw huis beter te isoleren.

Het voordeel van energiebesparende verf

Doordat de warmte beter verdeeld wordt in uw huis merkt u na het aanbrengen van de verf al dat u kunt gaan besparen op de energierekening. Een ruimte die waarvan alle muren zijn bedekt met de Thermoshield verf heeft al zo’n 10% minder stookkosten nodig om warm te worden en te blijven. U begint dus al met een besparing van 10% op uw stookkosten maar dat is nog niet alles. De keramische bolletjes in de verf trekken ook nog eens het vocht uit de muur waardoor uw huis beter ge├»soleerd raakt. De muren van uw huis zullen dus droger worden en een droger huis warmt veel sneller op waardoor de besparing op uw energierekening nog verder toeneemt. Buiten de isolerende werking en de warmtebesparing die de Thermoshield verf oplevert is er nog een voordeel waar u niet direct aan zou denken maar dat u wel gaat merken in uw portemonnee wat betreft de onderhoudskosten van uw huis. De Thermoshield verf zal door de keramische bolletjes en de unieke structuur die dat oplevert niet afbladderen en blijft dus langer mooi op de muren zitten. Sterker nog, de verf blijft praktisch onbeperkt goed terwijl u reguliere verf om de zoveel jaar toch moet vernieuwen omdat deze wel afbladdert.

Een duurzaam schildersbedrijf inschakelen

Wilt u gebruik maken van energiebesparende verf, maar ziet u het niet zitten om zelf te gaan schilderen? Dan is het zaak dat u een duurzaam schildersbedrijf inschakelt. Pyck schilderwerken maakt gebruik van de nieuwste verfsoorten en materialen. Al deze producten zijn op duurzame wijze gefabriceerd. Vraag via de website van Pyck vrijblijvend een offerte aan voor de schilderwerken die u voor ogen heeft.