Maak het inbrekers moeilijk


inbrekers sneller binnen enkel glasU hoopt natuurlijk dat het niet gebeurt maar helaas kunt u daar nooit helemaal zeker van zijn en een inbreker kan ook uw huis in het vizier hebben. Dat wil echter niet zeggen dat u het voor een inbreker niet knap lastig kan maken om uw huis binnen te komen. En aangezien de meeste inbrekers toch onder de categorie gelegenheidsinbrekers vallen die op zoek gaan naar een makkelijke prooi, kunt u de kans op een inbraakpoging zeker verkleinen. Wat vaak opvalt als mensen hun huis minder gevoelig willen maken voor inbraken, is dat ze zich vooral richten op het aanbrengen van extra beveiliging op de deuren en eventueel de ramen die open kunnen met behulp van een haak die je op slot kan doen. Wat ze daarbij echter vergeten is dat het voor een inbreker die echt naar binnen wil een koud kunstje is om gewoon het raam in te tikken. Zeker huizen die nog voorzien zijn van enkel glas zijn gevoelig voor deze manier van inbreken. Maak het een potentiƫle inbreker dus zo moeilijk mogelijk en je hebt kans dat een inbreker al vrij snel op zoek gaat naar makkelijkere prooien.

Dubbel glas is niet alleen voor isolatie


enkel glas vervangen voor dubbel glasMeestal hoort u mensen over dubbel of zelfs driedubbel glas wanneer het over het isoleren van uw woning gaat. Nu is het ook zeker zo dat dubbel glas een veel hogere isolerende waarde heeft dan enkel glas doordat er twee glasplaten tegen elkaar worden geplaatst met daartussen een ruimte met lucht of gas. Kou moet dan door meerdere lagen heen om in uw huis te komen. Voor een inbreker geldt hetzelfde, een enkele glasplaat heb je met een hamer zo aan diggelen geslagen maar een dubbele glasplaat zal al een stuk moeilijker gaan. Het zal in ieder geval een stuk langer duren en met meer lawaai gepaard gaan en dat zijn zaken die een inbreker die een snelle slag wil slaan niet goed uitkomen. Driedubbel glas is dan natuurlijk nog moeilijker om doorheen te komen. Dit glas zal een inbreker moeten snijden want met een hamer kom je hier bijna niet doorheen. En vergeet niet dat inbrekers zo snel mogelijk weg willen uit het huis waar ze hun slag slaan en dat de meesten geen specialistische apparatuur zoals een glassnijder bij zich hebben. Wil je driedubbel glas laten plaatsen, hou er dan wel rekening mee dat je misschien ook de kozijnen moet vervangen. Deze glasplaten zijn namelijk erg zwaar en oude, houten kozijnen kunnen dit gewicht vaak niet dragen.

Kom in actie

Heeft u nog enkel glas? Voorkom dat inbrekers makkelijk uw woning binnenkomen en vervang de enkele beglazing voor dubbel-glas (ook wel isolatieglas genoemd). U profiteert eveneens van betere isolerende werking. Dat ziet u terug op uw energierekening. Glaszetter Moersteeglas.be levert dubbel-glas tegen aantrekkelijke prijzen. Vraag via bovenstaande link vrijblijvend een offerte aan, u zult aangenaam verrast zijn over de prijzen.