energiebesparende verf Thermoshield

Een ervaren stukadoor maakt het verschil tussen een voortdurende irritatie wanneer u met de onvolkomenheden van uw plafonds en muren geconfronteerd wordt. Op het moment dat u een pleisterwerker inschakelt dan wilt u natuurlijk wel een kwalitatief resultaat waar u jarenlang plezier van gaat hebben. Voor alles wat dikker dan 1 cm uitsteekt, hebben stukadoors supplementen nodig. Hoeken rond ramen en deuren kosten heel wat meer tijd en concentratie om perfect af te werken. Als een stukadoor pleisterwerk met profielen, sierlijsten, rozetten e.d. aanbrengt, spreekt men van stuc, stucco of sier stucwerk Dit is vaak gespecialiseerd vakwerk voor een sierstucwerker. Met het pleisteren of stukadoren worden muren of plafonds vlak gemaakt zodat ze daarna eventueel afgewerkt kunnen worden met bijvoorbeeld saus of wandbehang.

Nat of droog pleisterwerk?

Met nat pleisterwerk wordt bedoeld stuc die nat wordt aangebracht en vervolgens moet drogen. Voorbeelden zijn sierpleister, spuitpleister of spachtelputz. Je hebt daarnaast ook keuze uit droog pleisterwerk. Dit zijn gipsplaten die op een aluminium of houten frame bevestigd worden.

Voor- en nadelen?

Droog pleisterwerk heeft als grootste voordeel dat het snel aangebracht kan worden. Omdat er geen sprake van droogtijd is, kun je direct beginnen met de afwerking. Bij natte pleisterwerken heb je altijd te maken met droogtijden, waardoor de afwerking pas later gedaan kan worden. Wel is deze methode goedkoper en kun je later probleemloos voorwerpen aan de muur hangen.

Herstellen repareren

Of u nu buiten of binnen de muren en plafonds laat bepleisteren een gladde afwerking is ten alle tijden makkelijk te herstellen bij enige schade. Het repareren van een glad gepleisterde ondergrond gaat gemakkelijker dan een ondergrond met structuur. Bij een beschadiging is het een kwestie van het beschadigde gedeelte opnieuw op te vullen met een reparatiemiddel en weer vlakt te schuren. Na de droging kan het oppervlakte opnieuw geschilderd worden en u zult niets meer terug zien van het herstel van de muur.

Soort pleisterwerk

Richtprijs per m2 (incl. materiaal, montagekosten en btw)

Spuitpleister

€ 5 tot € 15

Behang klaar pleisteren

€ 7 tot € 17

Saus klaar pleisteren

€ 8 tot € 24

Sierpleister

€ 15 tot € 80

Schuurwerk

€ 14 tot € 26

Raapwerk

€ 15 tot € 30

Cementeren

€ 25 tot € 90

Betonstuc

€ 20 tot € 85

Op Bouwadviseur meer informatie over pleistwerken.

Spuitpleister

Spuitpleisterwerk met of zonder structuur is een van de goedkoopste vormen om je muren en plafonds glad te laten maken. Het wordt vooral gedaan bij binnenmuren, maar het is ook mogelijk om spuitpleister tegen uw buitenmuur te laten aanbrengen. Wel kan er door de stukadoor kleurpigment worden aangebracht wanneer u geen zin heeft om de muren na het stuken nog eens te sauzen. Dit spuitpleister laat zich dan ook heel eenvoudig en snel aanbrengen.

Behang klaar pleisteren

Glad pleisterwerk ( Stucen ). Of ook wel sausklaar stucwerk genoemd moet altijd voorzien worden van een verflaag. Het glad pleisteren van de plafonds is zoals u ziet altijd per m2 duurder dan het glad stucen van de muren. Behangklaar stucwerk heeft een minder egale ondergrond, wanneer je op deze ondergrond wilt behangen is deze manier van stucen een goede keuze. Wil je graag weten wat het laten stucen van jouw specifieke muren of plafonds gaat kosten? Kijk dan de tabel hieronder.

Saus klaar pleisteren

Glad pleisterwerk ( Stucen ) Of ook wel sausklaar stucwerk genoemd moet altijd voorzien worden van een verflaag. Uw wilt uw muren glad laten pleisteren voor een niet al te hoge m2 prijs? Die kwaliteitscontroles voert TBA in de basis uit aan de hand van objectieve normen en richtlijnen, zoals ‘Oppervlaktebeoordelingscriteria stukadoorswerk binnen’ voor stucwerk op steenachtige ondergronden en ‘Afwerkingsniveaus van in het werk af te werken gipskarton- en gipsvezelplaten op systeemwanden en -plafonds’.

Sierpleister

Prijzen van stucwerk en sierpleister aanbrengen op een vlakke gladde muren liggen tussen de 12 en 16 euro per m2. Afhankelijk van de korrel dikte en de kleur die kan worden toegepast. Het voordeel van gladde muren is dat dit stucwerk veel goedkoper per m2 is dan sierpleister. Tip: Als u uw wanden wilt laten voorzien van een nieuwe verflaag, denk dan eens aan het laten spuiten van de muren in plaats van rollen. Dus het laten aanbrengen van een sierpleister met een korrel van 3 mm is per m2 duurder dan een korrel van 1,5 mm dikte.

Schuurwerk

Bij behang klaar stucwerk zijn kleine oneffenheden in de muur niet erg, u gaat immers behangen waardoor hier niets meer van te zien is. Als u de muur of plafond wilt sauzen dan is het van belang dat de ondergrond helemaal glad en egaal is. Stucadoors zijn dan iets meer tijd kwijt aan de klus, waardoor de prijzen hoger liggen. De kosten zijn geheel afhankelijk van de dikte, de ondergrond en of het fijn of grof schuurwerk is. De prijzen voor schuurwerk op het plafond laten aanbrengen ligt hoger dan bij wanden. Nu u een nieuwe woning heeft zullen de muren en de plafonds een laag stucwerk nodig hebben. Meestal is één laag voldoende, maar in oneffen muren zullen soms meerdere lagen stucwerk moeten worden aangebracht om een egaal resultaat te bereiken.

Raapwerk

De laag raapwerk is bedoelt wanden en plafonds uit te vlakken met een minimale laagdikte van 5 mm tot aan wel 5 cm. Pleisterwerk daar in tegen is het glad maken van de muren. Wil je jouw muren of plafonds laten stucen, behangen of betegelen, maar is de ondergrond op dit moment niet vlak, glad of recht? Raapwerk is stucwerk waarbij grove ondergronden, zoals gemetselde muren of sterk gehavende wanden of plafonds vlak, glad en te lood worden gemaakt. Pleisterwerk valt dus gewoon onder stucwerk net zoals raapwerk of schuurwerk het blijft een algemeen woord om wanden en plafonds te voorzien van een afwerklaag.

Cementeren

Een dikke laag cementpleister maakt de buitenmuur volledig vlak waardoor de originele structuur van de gevel niet langer zichtbaar is. In principe is de gevel, gezien de dikkere afwerkingslaag, beter beschermd tegen weersinvloeden. Vuil en mos moeten verwijderd worden om ervoor te zorgen dat de cementlaag egaal kan aangebracht worden en goed kan hechten. Het beschermt de buitenmuur tegen weersinvloeden: Je gevel blijft langer in goede staat en blijft er ook langer mooi uitzien. Een buitenmuur cementeren met cementpleister betekent dat je hem voorziet van een cementlaag.

Betonstuc

Om deze reden wordt dit stucwerk veel gebruikt in keukens en badkamers Betonstuc is hygiënisch en slijtvast, waardoor je het ook ideaal als vloer kunt gebruiken. Deze eigenschappen maakt dat betonstuc ideaal is als stuc in de badkamer, keuken, toilet en op de vloer Maar ook voor trappen, houtkachels , meubelen, tuinmeubelen, stoomcabine’s en sauna’s kunt u dit materiaal gebruiken. Het aanbrengen van betonstuc kan over bestaande tegels: dit stucwerk hecht op vrijwel iedere ondergrond. Als je betonstuc of beton ciré in je badkamer wilt verwerken, heb je verschillende opties. Naast betonstuc en beton ciré kan je ook microbeton of microcement gebruiken als stucwerk op plekken die intensief gebruikt worden. Veel betonlook-producten als béton-ciré of microcement en ook gevlinderde betonvloeren zijn voor de verkleuring door vocht en vetten volledig afhankelijk van de coating.