vlokken isolatie
Vloerisolatie met platen is niet altijd even goed mogelijk. Zeker als uw vloer niet helemaal egaal is. Als er gaten in de vloer zitten en u wilt isoleren met isolatieplaten zullen de gaten moeten worden opgevuld met het zogenaamde PUR-schuim. Dit wordt niet altijd als erg handig beschouwd en daarom zoekt men graag naar een alternatief. Een van deze alternatieven is bijvoorbeeld isolatievlokken.

Cellulose

Isolatievlokken worden gemaakt uit gerecycleerde krantenknipsels. Deze knipsels worden vermalen tot wollige vlokken. Meestal gebruikt men niet verkochte kranten. Cellulose is een goedkope vorm van isolatie en doordat het gerecycled is, ook nog eens goed voor het milieu. Cellulose is verkrijgbaar in platen, wanneer ze gebonden worden met hars, maar meestal gebruikt men het als vlokken die in de holle ruimten van uw woning worden geblazen. Dit gebeurt met een erg hoge druk en dat zorgt voor een goede vorm, zodat het extreem luchtdicht wordt.

Brand

Hoewel papier vaak erg brandbaar is, is cellulose isolatie juist brandvertragend. Vele soorten testen hebben bewezen dat celluloose minder snel brand dan bijvoorbeeld glas- of steenwol. Dit komt doordat het behandeld wordt met boorzout en het een zeer grote dichtheid heeft. Zuurstof kan dan ook moeilijk in het cellulose doordringen.

Voordelen

Er zijn vele voordelen aan isolatievlokken. Zo zijn ze erg milieu vriendelijk, makkelijk aan te brengen en kunnen ze ook overal aangebracht worden, heeft een goede isolatiewaarde en houdt daardoor veel warmte vast, isoleert tegen geluid, voorkomt opstijgend vocht uit de kruipruimte, behoudt zijn isolatiewaarde en is het brandveilig. De isolatiewaarde is ongeveer even veel als rotswolf en of steenwol.

Belangrijke eigenschappen

  • Goede warmte-isolatie (0,040 W/mK.)
  • Ademend product
  • Ecologisch verantwoord materiaal
  • Goede geluidsisolerende werking
  • Brandveilig / schimmelwerend (door toevoeging van boorzout)
  • Niet geschikt voor natte of erg vochtige omstandigheden

Overige aanbreng

Naast het feit dat vlokken aan te brengen zijn in de vloeren, kunt u er ook voor kiezen om de isolatievlokken op andere plaatsen aan te brengen. Zo kunt u uw plafond ermee isoleren, uw muren en uw dak. Op al deze plaatsen zal de isolatie beschermen tegen geluidsoverlast en warmte verlies.

Prijzen

prijzen isolatievlokkenGemiddeld kost een zak papiervlokken €1,20 euro per kilo. Een woning isoleren kost daarbij ongeveer €14 tot €20 euro per vierkante meter. Hierbij wordt een isolatielaag aangebracht van 20 cm dikte. Door ze erin te blazen, kunt u uw woning binnen een dag laten isoleren en als u het door een erkend vakman laat doen, krijgt u een deel van de prijs terugbetaald dankzij verschillende premies en belastingvoordeel. Een van de belastingvoordelen is bijvoorbeeld dat u maar 6% BTW hoeft te betalen als uw woning ouder is dan 5 jaar! Hierdoor wordt het geld terug verdienen steeds gemakkelijker. Wilt u graag een offerte aanvragen voor het isoleren van uw vloer? Via Kooy vloerisolatie komt u direct in contact met meerdere isolatiespecialisten bij u uit de buurt. Vraag vrijblijvend een offerte aan en u ontvangt diverse reacties van erkende bedrijven. Door te vergelijken weet u dat u nooit teveel betaalt.