glazen dak voordelen

Een glazen dak is goed voor u


Het is niet voor niets zo dat moderne huizen en kantoorpanden vaak van die grote ramen hebben. Meer natuurlijk licht in een gebouw draagt namelijk bij aan een positieve attitude van mensen. Tegenwoordig zitten we toch met zijn alle vaker binnen dan buiten en dan is het natuurlijk wel fijn om ook eens wat daglicht te zien. Anders zouden we, zeker tijdens de donkere maanden in de winter, in het donker naar ons werk gaan en in het donker weer thuiskomen. Hoewel u door die grote ramen weliswaar meer lichtinval krijgt, is dat vooral zo wanneer de zon aan de goede kant staat. Een glazen dak laat nog veel meer licht binnen en geeft u het idee dat u buiten bent ook al is het slecht weer.

De voordelen van een glazen dak


Een glazen dak in uw woning biedt een aantal voordelen ten opzichte van een traditionele dakbedekking. Allereerst staat een glazen dak vaak erg mooi in een huis. Dit esthetische voordeel kan ook een financieel voordeel worden wanneer u besluit om uw huis te verkopen. Een glazen dak is voor veel mensen een pluspunt en kan ze over de streep trekken. Een tweede voordeel is dat u meer natuurlijk licht in uw woning krijgt en dat houdt in dat u minder vaak lampen aan hoef te zetten. Een glazen dak kan u dus ook een besparing op de energierekening opleveren. Daarbij wordt het ruimtelijk gevoel groter wanneer u de hemel boven u ziet, in plaats van een laag plafond. Met een glazen dak lijkt een huis al gauw een stuk groter dan het daadwerkelijk is en draagt zo bij aan een groter woongenot voor jou en uw gezinsleden.

Isolatie van uw glazen dak


glazen dak isolatieU hoort mensen al bijna denken, ja dat is leuk een glazen dak maar dan brandt ik in de zomer weg en in de winter is het steenkoud. Dat hoeft echter niet meer door de komst van nieuwe ontwikkelingen in de glas- en isolatietechnologie zoals de HR++ glas. Dit glas is min of meer hetzelfde als dubbel of driedubbel glas in de zin dat een glasplaat uit meerdere lagen bestaat. Tussen de lagen van het glas bevindt zich een ruimte met lucht die een goede isolerende werking heeft. Bij HR++ glas wordt er echter in plaats van lucht een ander gas in deze ruimte geperst die nog beter werkt voor de isolatie van uw huis. In de zomer blijft uw huis daardoor koel en in de winter lekker warm.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw dak als het aankomt op glas? Neem dan vrijblijvend contact op met dakdekkers van De Dakspecialist.